Letný farský TÁBOR - STROSKOTANIE 2012

05.08.2012 14:00

5.augusta sa kapitán Johan (Ivka), dôstojníci Katka, Tuška, Terka, Kika, Roman, Miško, Paťo, komodor p. farár a 33-členná posádka námorníkov nalodila, aby prebádala ďaleké moria. Chuť plaviť sa bola obrovská, námorná posádka skutočne veľmi schopná. No netrvalo dlho a na mori nás chytila silná búrka, roztrhalo plachty, poškodilo steny lode a... a my sme sa ocitli na opustenom ostrove, ktorý nenájdete v žiadnom atlase či mape. Čo sa dialo potom?

Nuž neostávalo iné, ako ostrov preskúmať, snažiť sa získať materiál na opravu lode, prekonať množstvo nástrah, ktoré takýto neobývaný ostrov skrýva. Všimli si nás aj morské panny (a panáci), ktoré nás naučili vyrábať brošne a odznaky, domorodci sa s nami podelili o svoje tance, svoju stroskotanú loď sme si skrášlili a poslali sme domov (alebo do Číny?) odkaz vo fľaši. Netrvalo však dlho a našu loď si všimli piráti - zajali nás, získavali sme pre nich poklad, putovali v ich zajatí až pod ďalekú Poludnicu a keď sa nám konečne podarilo vyslobodiť sa, potrebovali sme veľa síl, aby sme sa predrali divočinou a jaskyňou (áno, vymrzli sme aj v Stanišovskej jaskyni) a opäť obývali svoju stroskotanú loď. 

Bolo to namáhavé, no nakoniec sme loď predsa len opravili a šťastne sa doplavili domov. Našli sme si množstvo nových kamarátov, zistili sme, že rozhovor s Bohom môže byť aj zaujímavý, že pán farár rád hrá schovávačky, uvedomili sme si, akí sme výnimoční a jedineční. A preto môžeme s hrdosťou všetkým oznámiť: NIEKEDY JE LEPŠIE STROSKOTAŤ, AKO PLAVIŤ SA ĎALEJ.

 

Niekoľko fotiek a odkaz na kompletnú galériu nájdete vo fotogalérii

—————

Späť